22 Οκτ 2007

Κωνσταντίνος

Τα όσα αναφέρει ο Ηρακλής παρακάτω είναι σωστά, αλλά θα ήθελα να σταθώ επιφυλακτικός σε 2 σημεία:
1)σίγουρα το internet αποτελεί μια "μεγάλη τεχνολογική επανάσταση".Αλλά κατά πόσο είναι και μπορεί να είναι συμμετοχική και χωρίς περιορισμούς, για όλους τους ανθρώπους? Πιο σωστό θα ήταν να αναφερθούμε στη πλειονότητα των ανθρώπων γιατί δυστυχώς περιορισμοί/φραγμοί υπάρχουν και είναι κυρίως κοινωνικοί και οικονομικοί.
2)Συμφωνώ ότι το internet δημιούργησε μια μεγάλη, ίσως τη μεγαλύτερη ανθρώπινη κοινότητα, πληθυσμιακά, η οποία διαμορφώνει το δικό της διαπολιτισμικό τοπίο. Βέβαια το διαπολιτισμικό τοπίο διαμορφώνεται από τους χρήστες. Αν όμως οι πλειονότητα των χρηστών έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες πολιτισμικές συνήθειες τότε (άποψή μου) δεν δημιουργείται τίποτα το διαπολιτισμικό αλλά κυριαρχεί ένα πολιτισμικό "τοπίο" των πολλών έναντι των λίγων. Αυτό εξαρτάται από τους χρήστες.
Το internet είναι κάτι το καταπληκτικό αλλά ακόμα δεν είναι προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους. Μην ξεχνάμε πως ο κόσμος δεν είναι μόνο η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική. Όσο για τα υπέρ και τα κατά του? Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: